Ministerul Apărării recrutează peste 4.000 de oameni

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a început o campanie de recrutare care vizează creșterea personalului cu 4.159 de soldați și gradați profesioniști.

În perioada 2 mai – 16 iunie, candidații care doresc să devină soldați profesioniști se pot înscrie la centrele militare zonale, județene sau de sector. Înscrierile țin până pe 16 iunie, iar evaluarea psihologică și a capacității motrice, respectiv interviul, au loc între 22 mai – 23 iunie. Examinarea medicală se va desfășura între 6 iunie – 30 iunie, iar termenul final de întocmire a dosarelor este 21 iulie.

Soldații (și gradații) profesioniști (SGP) constituie cel mai numeros corp de personal militar și îndeplinesc funcții de execuție specifice luptătorilor și specialiștilor militari, în cadrul unor microstructuri de tip echipă, echipaj, post de luptă sau grupă/similare. SGP pot îndeplini și funcții de comandă la nivelul acestor microstructuri. SGP participă nemijlocit la procesul de instrucție individuală și colectivă, asigură exploatarea și întreținerea tehnicii și armamentului din dotare și a infrastructurii de instruire și pot executa misiuni de paza a obiectivelor militare. Alături de ceilalți militari, SGP au misiunea nobilă de păstrare a integrității și suveranității statului, a apărării cetățenilor țării. De asemenea, sunt chemați în orice situație care afectează desfășurarea normală a vieții (calamități, dezastre naturale sau tehnologice etc.), transmite Ministerul Apărării.