Marcel Ciolacu: „Este normală o impozitare suplimentară, dacă e constituțională, la cumulul de salariu și pensie specială.”

Marcel Ciolacu a propus într-o ședință a coaliției supraimpozitarea veniturilor bugetarilor și a pensiilor speciale care depășesc salariul președintelui.

Ar exista posibilitatea aplicării unei măsuri similare și în mediul privat, deși șeful PSD susține că nu s-ar fi pus problema impozitării acestuia.

Vorbim de cumulul de salariu şi pensie specială. Vorbim numai de zona bugetară. În acel moment, dacă prin acel cumul, depăşeşti salariul brut al preşedintelui, care e aproximativ 25.000 de lei, e normal să vii, dacă e constituţional, cu o impozitare suplimentară, pentru că sunt două venituri de la bugetul statului… În lege nu poţi să treci numai pe cei care au şi componentă specială în pensie, nu poţi interzice numai la unii. Eu cred că abordarea corectă e zona de impozitare, pe praguri (…) A fost vorba de veniturile numai de la statul român, a declarat președintele PSD.

Sursă: Facebook / Marcel Ciolacu