Nicu Ștefănuță, cea mai recentă pierdere a USR, a anunțat că se alătură unei organizații politice

Nicu Ștefănuță, raportor general al Parlamentului European pentru bugetul UE și fost membru USR, a anunțat că s-a alăturat Grupului Verzilor din Parlamentul European, fiind și primul europarlamentar român care a făcut acest pas.

Am devenit astăzi primul europarlamentar român afiliat Grupului Verzilor din Parlamentul European, cu care împărtășesc aceeași viziune pentru o Europă mai verde, mai dinamică și mai tânără. Este și modelul economic european din care România trebuie să profite. În calitate de Raportor General pentru Bugetul UE al anului 2023, am luptat pentru o finanțare adecvată pentru proiectele legate de protejarea mediului înconjurător, calitatea aerului, lupta împotriva tăierilor ilegale de păduri și a defrișărilor din România, precum și pentru acces egal la bursele Erasmus+. Ca membru al Comisiei pentru Bugete, am înțeles că tinerii, fermierii, întreprinderile mici și mijlocii au nevoie de bani pentru a profita la maximum de Pactul Verde European. Din rolul meu de membru în Comisia pentru Mediu, am făcut parte din echipa care a negociat legislații vitale pentru viitor, cum ar fi Mecanismul de ajustare la frontieră a emisiilor de dioxid de carbon (CBAM) sau Regulamentul UE care va interzice, la nivel global, importul de produse de pe terenuri defrișate. Voi continua să mă implic la fel de mult ca înainte în dosare grele din comisiile BUDG și ENVI, inclusiv în ceea ce privește politicile de sănătate. Pentru mine, viitorul este verde, a declarat Nicu Ștefănuță într-o postare pe rețelele de socializare.

„Pornim cu adevărat mișcarea verde din România” a anunțat Ștefănuță la finalul unui scurt material video. Repetarea sintagmei „mișcarea verde din România” ar putea însemna că europarlamentarul intenționează să înființeze și un partid în România cu acest nume, pregătind o posibilă intrare în parlament în 2024. Această mișcare l-ar face pe Ștefănuță primul membru cunoscut al USR care a părăsit partidul fără să se alăture noului proiect al lui Dacian Cioloș, REPER.

Sursă: Facebook / Nicu Ștefănuță