Cătălin Drulă, noul președinte USR

„Nu mai avem timp în USR de vedetisme”, a declarat fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, în urma alegerii acestuia de către membrii USR în funcția de președinte al partidului. Drulă a câștigat alegerile cu 71% din voturi.

„Dați-ne voturile”, i-a îndemnat noul președinte al USR și pe români, anunțând unele schimbări în ceea ce privește strategia pe termen mediu a partidului. Discursul său a vizat perioada următorilor doi ani, până la alegerile din 2024, anunțând două obiective principale ale partidului pe care îl conduce începând de săptămâna trecută: USR trebuie să dea atât președintele, cât și prim-ministrul României.

Drulă a mai anunțat că USR își ia angajamentul de a se poziționa unitar față de orice subiect. Întrebat dacă va căuta să candideze la alegerile prezidențiale, acesta a spus că organizația politică pe care o conduce nu a ales încă un candidat, subliniind, însă, că este deosebit de important pentru un partid „să aibă președintele” pentru a putea face schimbări în România.

Candidatul USR pentru prezidențiale ar urma să fie ales tot pe cale democratică, adică printr-un vot în rândul membrilor partidului, la fel ca și în cazul alegerii noului președinte USR.

Drulă a comentat și subiectul rivalilor AUR, care momentan apar în sondaje pe o poziție mai bună decât USR, în ceea ce privește intenția de vot. Noul președinte al USR a susținut că AUR este „în continuă scădere, pentru că oamenii văd că (AUR) nu are soluții. Cu două sloganuri de galerie și trei live-uri nu poți guverna România.”

De asemenea, fostul președinte al USR, Dan Barna, a declarat pe facebook că USR devine, prin alegerea lui Drulă în funcția de președinte, „principalul partid de opoziție din România și singura speranță de modernizare a țării”.