Pensiile pe contribuții cresc cu 10%, iar cele speciale ale magistraților, cu 20%

Cele mai mari pensii speciale din România – ale magistraților – vor crește cu aproximativ 20% din luna februarie a acestui an, după decizia ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, de a mări salariile procurorilor și judecătorilor, în funcție de care se calculează și pensiile.

Potrivit HotNews, ministrul Cătălin Predoiu a emis un ordin în data de 30 decembrie 2021 prin care a majorat indicele în funcție de care se calculează salariul magistraților, de la 465 de lei la 605 lei.

Emiterea ordinelor ministrului justiției de stabilire a drepturilor salariale individuale (…) se va realiza până cel târziu la data de 4 februarie 2022, acestea urmând a intra în plată în luna februarie pentru drepturile aferente lunii ianuarie 2022, conform documentului citat.

Potrivit ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, prin această măsură se evită cheltuieli de zeci de milioane de lei în procese intentate de magistrați pentru recuperarea unor drepturi salariale.

Am fost obligat să iau o astfel de măsură pentru a respecta decizia CCR. Se elimină astfel inechitățile din sistem, a declarat acesta, citat de HotNews.

Sursă: Facebook / Cătălin Predoiu