Președinta Comisiei Europene, de acord cu un certificat de vaccinare valabil în toate țările UE

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este de acord cu existența unui certificat care să ateste vaccinarea în toate țările din UE, salutând propunerea transmisă de premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, care a cerut relaxarea regulilor de călătorie pentru persoanele vaccinate.

Dacă asta oferă prioritate sau acces la anumite bunuri, aceasta este o decizie politică şi juridică ce trebuie discutată la nivel european, a declarat von der Leyen.

Cu doar câteva zile în urmă, președintele Klaus Iohannis declara că existența unui certificat de vaccinare nu este o idee bună, întrucât ar crea un cadru discriminatoriu „inacceptabil”.

Personal, nu consider că asta este o idee bună. Prin asta s-ar crea un cadru de discriminare care este, pur şi simplu, inacceptabil.

Eu sunt de părere că trebuie să existe un certificat de vaccinare şi acest certificat va exista şi la noi, însă el trebuie folosit pentru motive medicale.
(…) Însă, să folosim aceste certificate de vaccinare ca să împărţim populaţia Europei în două, cei care au fost deja vaccinaţi şi cei care încă nu au fost vaccinaţi, nu mi se pare un lucru bun, a declarat Klaus Iohannis într-o conferință de presă.