Facultatea la stat, misiune imposibilă pentru Florin Cîțu: După ce a picat de 2 ori la ASE, a intrat la privat

Dacă Florin Cîțu, propus premier de Ludovic Orban și de Klaus Iohannis, va fi susținut până la capăt de PNL pentru șefia Guvernului, vom avea ca viitor prim-ministru un renumit economist care, după ce a intrat la profesională cu nota 4 la admiterea la liceu, a picat nu o dată, ci de două ori examenul la Academia de Studii Economice.

Actualul ministru al Finanțelor, care are astăzi un masterat în economie, un doctorat în America și banii României în pixul său, a găsit învățământul românesc destul de dificil. Doar așa se poate explica de ce n-a reușit nici să treacă examenul de treaptă, la care a luat nota 4, nici să studieze la ASE, unde a încercat de două ori să intre, fără succes. N-a fost să fie!

Chiar dacă cerințele învățământului de stat au fost prea mari pentru economist însă, l-a primit cu brațele deschise o universitate privată Româno-Americană, de unde a ajuns apoi să studieze direct în Statele Unite.

Cum reușește un elev cu nota 4 la examenul de admitere la liceu, care n-a putut nicicum să intre apoi într-o universitate de stat din România să facă facultate, masterat și doctorat în America? Rămâne un mister…