Barna, propunere de nerefuzat pentru Orban: Niciunul dintre ei să nu fie șef la Camera Deputaților

Co-președintele USR-PLUS, Dan Barna, a lansat astăzi președintelui PNL, Ludovic Orban, o propunere pentru deblocarea negocierilor privind formarea viitorului Guvern, care fuseseră oprite din cauza conflictului pentru șefia Camerei Deputaților.

Astfel, Barna propune ca USR-PLUS să cedeze conducerea Camerei inferioare a Parlamentului în favoarea deputatului Cătălin Drulă și ca liderii celor 3 partide din coaliție – Dan Barna, Ludovic Orban și Kelemen Hunor – să intre în Guvern ca vicepremieri.

Încercăm o nouă soluție și propunem o altă candidatură la șefia Camerei Depuaților. Considerăm că echilibru trebuie să existe. O să îl propun pe Cătălin Drulă, un coleg cu o experiență semnificativă (…) Un Guvern în care premierul va avea ca vicepremieri cei trei lideri ai partidelor din Coaliție, va fi credibil și nu va mai avea nevoie de alte comitete și putem face astfel o coaliție solidă și stabilă, a declarat Dan Barna.

Dacă și PNL și UDMR au criticat inițiativa acestuia, co-președintele USR-PLUS, Dacian Cioloș, îi susține propunerea:

Punem pe primul plan guvernarea și reformele, nu oamenii care cer funcții pentru ei și găștile lor politice. Anunțul făcut de către Dan Barna astăzi arată că noi suntem gata să oferim soluții, nu să ne cramponăm de funcții, a scris Dacian Cioloș pe pagina Facebook.