Negocierile pentru formarea noului Guvern nu s-au încheiat. Klaus Iohannis: „Nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern”

Nici negocierile pentru partide în vederea formării unui nou Guvern și nici consultările cu președintele nu s-au încheiat. Astăzi, Klaus Iohannis a declarat că încă nu are o propunere de premier în ciuda variantelor primite din partea formațiunilor politice, dat fiind că „nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern”.

Am avut astăzi o primă rundă de consultări cu formațiunile care vor fi reprezentate în noul Parlament care se va constitui în urma alegerilor parlamentare. Această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun între reprezentanții acestor formațiuni și mine, însă pot să spun că astăzi nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern, a declarat președintele Klaus Iohannis, precizând că este nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări.

Noul Parlament va fi convocat pentru data de 21 decembrie, astfel încât lunea viitoare să se constituie Legislativul, a adăugat Klaus Iohannis:

Având în vedere că BEC a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, acum sunt îndeplinite condițiile pentru convocarea noului Parlament (…) intenționez să convoc noul Parlament pentru data de 21 decembrie. Săptămâna viitoare, luni, se va constitui noul Parlament.