Dacian Cioloș îl atenționează pe Klaus Iohannis: „Ar fi bine ca preşedintele să aibă mai puţine opinii partinice”

Ar fi bine ca președintele să aibă mai puține opinii partinice și să lase alegătorii români să decidă partidul care va da premierul din viitorul guvern, a declarat co-președintele USR-PLUS, Dacian Cioloș, subliniind că prim-ministrul nu e decis în discuțiile curente.

Premierul nu e decis acum, din discuţii pe care le avem la televizor, la telefon sau în oricare altă parte, acum discuţia e despre ce vrea să facă fiecare partid, ce candidaţi are şi după aceea să înceapă acest gen de discuţii. Deocamdată, nu asta e prioritatea mea. Bine ar fi ca şi preşedintele (Klaus Iohannis – n.r.) să aibă mai puţine opinii partinice şi să lase alegătorii români să decidă cine, ce partid, ce rezultat va avea. Oricum, preşedintele are acest drept pe care i-l dă Constituţia, de a desemna premierul. Deci, o să aibă posibilitatea să-şi exprime opinia, a declarat Dacian Cioloș pentru ziarul Libertatea.

Jocurile privind desemnarea viitorului premier nu sunt făcute, a subliniat co-președintele USR-PLUS, propunerea Alianței pentru Palatul Victoria în următoarea legislatură.

Nu au cum să fie făcute (jocurile, nr). Oricine, inclusiv preşedintele, are dreptul la opinie. Cred că nici preşedintele nu poate să ştie 100% că PNL va ieşi pe prima poziţie şi că PNL îl va desemna pe premier. (…) Problema mea acum şi obiectivul nostru – să le spunem oamenilor că venim cu un plan de guvernare complet, cu un plan, cu o viziune despre România, avem şi oameni în spate, a adăugat Dacian Cioloș.

*Facebook/DacianCioloș