PSD împiedică preluarea mandatului de către Nicușor Dan, acuză primarul ales al Capitalei

Validarea candidaturii lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei a fost contestată prin 52 de apeluri, majoritatea din partea PSD, a transmis astăzi primarul ales al Bucureștiului, care acuză social democrații că, în loc să prioritizeze problemele orașului, se preocupă de întârzierea preluării mandatului său.

Bucureștiul are mari probleme de rezolvat, cele mai urgente fiind criza coronavirusului, termoficarea și colapsul financiar. În acest context, validarea de către Tribunal a mandatului meu de primar a fost contestată prin 52 (cincizeci și două) cereri de apel, formulate în majoritate de foști și actuali consilieri PSD. Dosarul celor 52 de apeluri are termen luni, la Curtea de Apel.

Urgența PSD nu este însă rezolvarea problemelor orașului, ci intârzierea preluării mandatului meu. Probabil că mai au nevoie de câteva zile în plus ca să șteargă niște urme și ca să rezolve solicitările unor „prieteni”, a scris acesta pe pagina Facebook.

Nicușor Dan susține că Gabriela Firea și PSD București își neglijează îndatoririle pe care (încă) le au, „pedepsind bucureștenii” prin lipsa de apă caldă și căldură în București.

În același timp, oamenii PSD – cei responsabili de dezastrul din termoficare – cer imperativ apă caldă și căldură în București, uitând că Firea e încă primar în funcție, iar responsabilitatea este încă a ei! Se dovedește acum că respectul Gabrielei Firea și al PSD București față de cetățenii Capitalei e zero.

Pesediștii sunt deja ocupați cu campania electorală pentru alegerile parlamentare și înțeleg probabil să-și facă această campanie pedepsind bucureștenii și neglijându-și atribuțiile pe care le au, conform legii, până în ultima zi oficială de mandat.

Cât despre Gabriela Firea, vă amintiți cum, înaintea alegerilor, susținea categoric că nu se ține de scaunul de primar? După ce a arătat că nu știe să piardă, Gabriela Firea nu reușește nici să părăsească cu demnitate funcția de primar, a explicat Nicușor Dan.