Cu cine vrea PNL să intre în Parlament: Traisești. Penali. Susținători ai legilor Justiției lui Dragnea

PNL oferă cu generozitate locuri eligibile în viitorul Parlament al României traseiștilor din PSD, ALDE, Pro România și PMP, unii dintre actualii candidați susținuți de liberali fiind trimiși în judecată, urmăriți penal sau deja cu o condamnare la activ. Cel mai grav însă, o parte dintre viitorii parlamentari PNL sunt foști soldați credincioși ai regimului Dragnea, care au votat conștiincios masacrarea Legilor Justiției și a Codului Penal, împotriva cărora au luptat în stradă sute de mii de oameni.

Între traseiștii notorii care au intrat în rândul liberalilor după ce aceștia din urmă au promis că „au ferecat ușile partidului” și care vor face parte din majoritatea liberală în viitorul Parlament sunt exact cei împotriva cărora PNL pretinde că luptă:

Ion Chisăliță, fost PSD-ist, trimis în judecată în dosarul șpăgilor de la PSD Arad, căruia i se alătură și alte personaje de vază, precum Cristina Burciu, Eugen Gioancă, Andrei Alexandru Ioan, Mihăiță Găină, Ioan-Liviu Balint, Toma Florin Petcu și Ică Florică Calotă – toți, traseiști PSD-ALDE-PMP – care au participat la masacrarea legilor Justiției sub „pixul lui Dragnea” alături de… culmea, actualul ministru PNL al Finanțelor, Florin Cîțu!!

Nu-l uităm nici pe Daniel Constantin, care a luat la rând PC-ul lui Voiculescu, ALDE și Pro România înainte să ajungă în PNL și nici pe Sorin Cîmpeanu (și el în ALDE și apoi Pro România, după care și-a făcut cuib în rândul liberalilor) sau pe Mircea Banias (traseul lui e de excepție: PNL, PDL, PNL, PC, ALDE, Pro România, aterizând iar în PNL).

În spatele traseiștilor, nici în rândul liberalilor sadea nu sunt toți candidații curați: găsim, nu cu foarte mare efort, bugetari de lux, abonați la posturi publice pe bani grei, cu dosare penale, dovedit corupți, unii dintre ei care au mai și votat împotriva legii confiscării averilor extinse. Bașca foștii PDL-iști, cu tot cu metehnele lor din vremurile bune.

Președintele Klaus Iohannis spunea recent că actualul Parlament nu mai reflectă voința reală a românilor. De acord. Rămâne un mister atunci de ce PNL se încăpățânează să bage oamenii din „majoritatea toxică” în noul Parlament, cu care vrea să „dezvoltăm România”. Dacă majoritatea parlamentară actuală este toxică, cum va fi viitoarea majoritate, compusă cu aceiași oameni? Singura diferență: nu vor face parte din Ciuma Roșie, ci din cea galbenă.