România, lăsată pe mâna impostorilor puși de Guvernul PNL în cele mai înalte funcții de stat

Baranga, Manciu și Turcan. Toți trei, numiți în unele dintre cele mai înalte funcții de stat de către Guvernul Orban. Și toți trei, demascați de presă ca impostori care n-ar fi trebuit să aibă niciodată acces la posturile din ierarhia de top a statului român. Dar au avut.

Ba chiar doi dintre ei sunt încă în funcție, nederanjați de liberali nici măcar cu o admonestare. Doar unul a plecat de la conducerea instituției în care a fost numit – de bunăvoie, pentru că Ludovic Orban nu s-a deranjat să-l demită, ci a așteptat ca acesta să-și dea demisia în pace.

Cel din urmă este Laurențiu Baranga, un personaj extrem de obscur despre care nu știm practic altceva decât că are un CV plin de diplome falsificate (începând cu Bac-ul dat la 32 de ani) care i-au deschis ușile bine păzite ale statului român, prin Oficiul Național al Informațiilor Secrete de Stat.

În 2020, sprijinit de Florin Cîțu și cu acceptul premierului Ludovic Orban, Baranga a fost numit președinte cu rang de secretar de stat al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. „E treaba lui că ne-a păcălit”, a declarat Ludovic Orban după ce mămăliga a explodat, iar Baranga a binevoit să părăsească postul acordat cu atâta lejeritate de premier. Că doar prim-ministrul n-avea acces la informațiile pe care le-a descoperit ușor presa, deși se știa încă din 2016, prin decizie a instanței, că Baranga e un impostor care și-a falsificat toate diplomele.

Un alt exemplar de excepție al Guvernului Orban este Andi Manciu, șeful celebrului Grup de Comunicare Strategică ce trebuie să treacă România și pe noi prin pandemie, și care și-a trecut în CV o facultate din care a fost exmatriculat. Nu-i nimic! În loc de diplomă, a avut susținerea președintelui Iohannis și a premierului Orban…

Nu în ultimul rând, Kill Bill-ul Guvernului PNL, Raluca Turcan, vicepremier responsabil de Ministerul Educației, și-a păstrat în CV titlul de masterand mai mult de 20 de ani după ce s-a lăsat de școală! Probabil considerase și domnia sa că știe destule pentru coordonarea unui sistem de Învățământ pe care guvernul are obiceiul să nu dea doi bani.

Baranga, Manciu și Turcan. Sunt doar trei cazuri dintr-un aparat de stat care începe să scârțâie tot mai tare de impostură, după atâtea alte numiri celebre în funcții publice, de ospătari sau antreprenori de pompe funebre. Toți aceștia sunt însă doar simptomele unui sistem care se arată din ce în ce mai profund bolnav. Câți alți Barăngi, Manci sau Turcani ne conduc și acum, sub ocrotirea lui Klaus Iohannis și a lui Ludovic Orban? Rămâne să citim în presă. Dacă avem noroc, vorba președintelui.