PNL și USR, în război pe legea de înființare a DNA-ului Pădurilor

Războiul mocnit dintre PNL și USR a luat proporții după ce Guvernul a atacat la Curtea Constituțională legea USR privind înființarea DNA-ului Pădurilor.

Pozițiile de luptă ale celor două partide sunt clare: Premierul Ludovic Orban se plânge că formațiunea politică pe care o conduce e atacată de USR tot atât de vehement cum e și de PSD și acuză Uniunea că e interesată doar să vândă „un slogan, o lozincă”.

Uniunea Salvați România argumentează că, dacă Ludovic Orban voia un text de lege mai bun, putea să îl schimbe prin cei „cam 100 de parlamentari PNL” și acuză totodată liberalii că nu sunt parteneri cinstiți de discuție.

USR a fost și va rămâne un partener cinstit de discuție, din păcate nu putem spune același lucru despre PNL. Încercarea de blocare la CCR a proiectului de înființare a DNA-ului Pădurilor și scuzele birocratice pe care le invocă premierul Ludovic Orban pentru a proteja mafia tăierilor ilegale demonstrează acest lucru. (…) Dacă voia un text de lege mai bun, premierul Ludovic Orban avea cam 100 de parlamentari PNL care puteau să facă modificări la proiect, dar nu au făcut-o, au scris reprezentanții USR pe Facebook.

Cu o zi în urmă Ludovic Orban se plânsese la un post TV de criticile aduse liberalilor de USR, acuzând formațiunea condusă de Dan Barna că promovează un act normativ fără fond:

Credeţi că-i interesează dialogul? Pe ei îi interesează să vândă un slogan, o lozincă – ‘oprim tăierea pădurilor prin DNA-ul pădurilor’. (…) Eu îmi doresc nişte parteneri care să fie apropiaţi ca gândire, care să fie fair-play, care să construiască trainic, pe fundamente solide, care să nu aibă bolile celor din zona PSD-urilor cere au existat, FSN-urilor care au existat de-a lungul timpului, să fie populişti, să facă pe picior, să pună ştampile, să facă o manipulare prin sferturi de adevăr. Adică ne trebuie nişte parteneri cinstiţi, corecţi, cu care să puntem construi, pentru că România are nevoie de construcţie în următorii patru ani, a declarat premierul pentru Realitatea Plus.