Dacian Cioloș, despre PSD și PNL: Incompetența, marcă înregistrată a celor două partide care fac jocurile în parlament și în guvern

Vina pentru numărul mare de cazuri de coronavirus din România și pentru incapacitatea statului de a gestiona epidemia este împărțită de PSD și PNL, cei care „de 30 de ani alternează la putere și nu au pregătit aparatul administrativ și societatea pentru momentele de criză”, a scris astăzi pe Facebook liderul PLUS, Dacian Cioloș, într-un atac-surpriză nu doar la cele două formațiuni politice, ci și la președintele Klaus Iohannis:

Sunt perfect de acord cu președintele Iohannis că virusul nu are culoare politică. Dar haideți să spunem adevărul: incompetența are culoare politică și este marcă înregistrată a celor două partide care fac jocurile în parlament și în guvern în clipa de față.

Știam că vine valul doi, știam că avem probleme de testare, știam că lucrurile pot scăpa de sub control. Iată că astăzi avem și cifre pentru a confirma temerile noastre. Vinovații sunt cei care de 30 de ani alternează la putere și nu au pregătit aparatul administrativ și societatea pentru momentele de criză, susține Dacian Cioloș.

În ritmul acesta, continuă președintele PLUS, în România nu se va schimba nimic în bine.

Responsabilitățile trebuie asumate fără nicio ezitare. Într-o situație de criză internațională, în care o planetă întreagă își numără morții și încearcă să găsească soluții medicale, Parlamentul și Guvernul României se joacă de-a politica, spre rușinea lor și drama cetățenilor, a încheiat Cioloș.