USR insistă pentru integritatea candidaților la Capitală. Barna, către PNL: „Târguiala care ignoră orice principiu minimal nu poate continua”

Integritatea și competența candidaților este principiul de la care trebuie să pornească orice negociere pentru alegerile locale din Capitală, a declarat președintele USR, Dan Barna, după ce în presă au apărut informații potrivit cărora USR-PLUS, PNL și PMP sunt în negocieri pentru candidaturi unice împotriva PSD la primăriile din București.

Liderul USR susține că târguiala clasică a partidelor privind candidaturile la primăriile din Capitală trebuie să înceteze în lipsa unor principii minimale.

Ceea ce spunem noi și eu și mai mulți lideri ai USR și ai PLUS este că nu mai putem continua cu acest tip de târguială, care ignoră orice principiu minimal. Deci ideea e că reluăm persoane și personaje care au fost în zona PSD sau care au votat ani de zile cu PSD, dacă vorbim de consilieri și de liste comune și spunem OK, batem palma și mergem toți împreună, într-o mare veselie nu este una pe care USR să poată să o susțină, a declarat Barna pentru postul de radio RFI.

Barna își dorește candidați integri împotriva social-democraților în ce privește Capitala:

Ceea ce spunem noi este că fie avem candidați integri, fie avem persoane de bună calitate, competente și oneste și accentuez cuvântul integritate, fie ideea că lasă că ne înțelegem și aduce fiecare ce are prin casă și schimbă din nou vesta sau geaca și mergem mai departe împreună nu are cum să stea în picioare. Aici suntem și pe aceste principii o să rămânem consecvenți, pentru că altfel nu facem decât să repetăm ceea ce România repetă de 30 de ani, crearea unor alianțe de conjunctură, care nu se bazează pe elementele pe care electoratul le așteaptă, adică oameni de bună calitate, după care evident, lucrurile nu funcționează. Or ca să ieșim din logica asta, trebuie să avem niște principii și principiul principal de la care pornim orice negociere la care suntem deschiși este acela al integrității și competenței oamenilor care sunt propuși și despre care vorbim, a subliniat acesta.

Reamintim că negocierile dintre PNL și USR cu privire la stabilirea unei alianțe pentru alegerile la primăriile de sectoare din București au eșuat, Ludovic Orban afirmând, în cadrul unei ședințe de partid cu liderii PNL din teritoriu, că a plecat de la întâlnirea cu reprezentanții USR-PLUS „cu un gust amar”.

În prezent, PNL și USR susțin candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei, împotriva Gabrielei Firea.