USR cere Guvernului să trimită urgent în Parlament hotărârea de prelungire a stării de alertă

Uniunea Salvați România cere Guvernului să trimită de urgență în Parlament hotărârea privind prelungirea stării de alertă, împreună cu informațiile care să susțină măsurile propuse. Într-o conferință de presă susținută la Parlament, deputatul USR Ionuț Moșteanu a declarat că USR va lua o decizie în ce privește votul asupra prelungirii stării de alertă pe baza informațiilor transmise de Executiv.

E nevoie să avem toate detaliile, în primul rând pentru a nu mai permite PSD și aliaților săi acest joc politicianist și iresponsabil pe marginea discuției legată de prelungirea stării de alertă. (…) Vom lua o decizie. Eu cred că trebuie să-i dăm Guvernului posibilitatea de a lua măsurile necesare. Vedem că și Guvernul a înțeles că nu mai trebuie să tragă cu tunul după muște, ci să acționeze punctual acolo unde este nevoie, a declarat Moșteanu.

Deputatul USR a criticat, totodată, faptul că, deși are „are instrumentele cu care să cerceteze și să vină către noi, spre Parlament, cu niște analize detaliate”, Executivul lui Ludovic Orban nu a făcut acest lucru până în prezent.

Imagine: Facebook / Ionuț Moșteanu