Previzibil: Legea privind impozitarea pensiilor speciale cu 90%, respinsă în Senat

Respingerea în Senat a legii USR de impozitare cu 90% a pensiilor speciale este o nouă dovadă de ipocrizie din partea PSD, susține președintele Uniunii Salvați România, Dan Barna, care subliniază că, deși social-democrații au declarat în trecutul recent că sprijină această măsură, au respins actul normativ în Camera superioară a Parlamentului.

În ultima perioadă, liderii PSD au dat asigurări că vor eliminarea pensiilor speciale, dar la momentul adevărului au respins propunerea USR de impozitare cu 90%. Cum le explică PSD românilor diferenţa dintre pensia minimă de 704 lei şi cea mai mare pensie specială, de 70.000 lei? De ce nu vrea PSD să aducem la buget miliarde de lei care să intre în investiţii în sănătate, în această perioadă de criză? Cât să mai îndure românii această nedreptate numită pensii speciale? USR a încercat încă din 2016 să elimine cu totul pensiile speciale, însă, din cauza ipocriziei partidelor parlamentare, eforturile noastre au rămas fără rezultat, a scris liderul USR pe pagina Facebook.

Vestea bună este că, în acest caz, Camera Deputaților este for decizional, unde actul normativ va ajunge pentru dezbatere:

Continuăm lupta, propunerea USR de impozitare a pensiilor speciale, iniţiată de Claudiu Năsui şi Cristina Prună, ajunge la Camera Deputaţilor pentru votul final, a continuat Barna.