Dan Barna, acid după decizia CCR: Guvernul PNL a legiferat unde nu trebuia să legifereze

Guvernul PNL a legiferat unde nu trebuia să legifereze, iar PSD-ALDE-ProRomânia au intervenit în Parlament fără să gândească prea mult, a declarat astăzi liderul USR, Dan Barna, după decizia CCR privind alegerile locale. Acesta acuză toate partidele de urmărirea unor avantaje electorale.

Încă un episod în care PSD și PNL încearcă să confiște o temă care ne privește pe toți și lucrurile se sfârșesc în decizii ale CCR care puteau fi lesne evitate. În privința stabilirii datei alegerilor locale, Guvernul PNL a legiferat unde nu trebuia să legifereze, iar PSD, ALDE și Pro-România au intervenit în Parlament fără să gândească prea mult, doar din dorința de a-și crea încă un avantaj electoral, a declarat acesta.

Barna lansează un prim apel la partidele parlamentare în vederea organizării unei întâlniri pentru consultări cu privire la alegerea datei scrutinului electoral.

Impunerea cu forța a unei date care avantajează unul sau altul dintre partide nu este nici democratică, nici inteligentă. Comunitățile noastre merită o competiție cinstită din care să câștige cel mai bun, nu cel care a măsluit jocul. Partidele parlamentare trebuie să se întâlnească urgent pentru consultări pe tema localelor, astfel încât să ieșim din logica meciului putere-opoziție care, în acest caz, nu face decât să provoace pagube și să arunce încă o umbră asupra felului în care se iau decizii în România, a precizat Dan Barna.