Surpriză în Senat: PNL atacă legea de înființare a DNA-ului Pădurilor

Legea inițiată de USR care prevede înființarea unui DNA pentru păduri a primit aviz negativ în Comisia pentru Ape și Păduri din Senat. Cei mai vocali oponenți? Reprezentanții Guvernului Orban, acuză USR:

Legea de înființare a DNA-ului Pădurilor, atacată în Senat! Tocmai s-a încheiat ședința Comisiei pentru Ape și Păduri din Senat, iar legea USR de înființare a DNA-ului Pădurilor a primit aviz negativ. Cei mai vocali oponenți au fost reprezentanții Guvernului Orban, de la Ministerul Justiției, respectiv Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, au scris reprezentanții formațiunii politice într-o postare Facebook.

Potrivit USR, proiectul de lege este programat pentru aviz la Comisia de Mediu și la raport la Comisia Juridică, acesta urmând să fie supus votului plenului Senatului.

Cum să pretinzi că nu este nevoie de o asmenea instituție, când situația este total scăpată de sub control? (…) În urmă cu două săptămâni, în ciuda opoziției reprezentanților Guvernului și a unei părți din CSM, propunerea a fost adoptată de Camera Deputaților. Senatul este camera decizională.