Cioloș, despre Parlament cu privire la starea de alertă: Aș fi vrut să văd soluții pentru relansarea economiei, nu protecție de clan

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, se arată dezamăgit de performanța autorităților în criza COVID-19, acesta acuzând Executivul condus de Ludovic Orban că a avut o comunicare deficitară și lipsită de empatie în criza Covid-19, criticând totodată Parlamentul pentru activitatea privind starea de alertă:

Cu tristețe trebuie să spun că nu mă surprinde faptul că tot mai multă lume își pierde încrederea în autoritatea statului și aici mă gândesc în primul rând la deciziile la nivel politic și la calitatea sau mai degrabă lipsa calității în unele domenii a serviciului public. Și parte din ceea ce s-a decis acum intră în aceeași categorie (…). Politicienii din Parlament, majoritatea, în loc să se preocupe de soluții, eu aș fi vrut să văd acum o dezbatere despre soluții pentru relansarea economiei, nu de o protecție aproape de clan a unor numiri politice în fruntea unor instituții ale statului, stat care, iată, e slăbit și stat în care tot mai multă lume își pierde încrederea, a spus liderul PLUS pentru RFI.

Potrivit acestuia, președintele României a preluat cu succes comunicarea, deficitară din partea Guvernului:

Parțial, aș spune și aici nu e vorba de cât sunt eu, personal, de mulțumit sau de nemulțumit, dar vedem chiar și din analize și sondaje modul cum percepe lumea, cum percep oamenii pe stradă acest mod de gestionare. Eu cred că am avut noroc că am avut un președinte care a fost ferm și clar și care a comunicat și pentru Guvern, pentru că din partea Guvernului mie mi se pare că a existat în mod clar o comunicare deficitară și în multe cazuri lipsită de empatie față de oameni și față de problemele oamenilor, vorbesc la nivel politic. Au existat anumite bâlbe, a existat acea perioadă de vid legislativ în modul de a gestiona lucrurile, a completat acesta.