Florina Presadă, despre prelungirea mandatelor aleșilor locali: PSD, ALDE și UDMR „fug de alegeri ca dracul de tămâie”

După ce legea inițiată de UDMR care prelungește mandatele primarilor și consilierilor locali de la 4 la 5 ani a trecut tacit de Camera Deputaților ajungând în Senat, unde are toate șansele să treacă fiindcă are sprijinul PSD și ALDE, Florina Presadă acuză partidele că „țin cu dinții de de actualele mandate și de cele viitoare” și că încearcă să evite alegerile pentru că ar câștiga mai puține mandate.

Nimic nu e întâmplător. În sertarele Comisiei de Administrație Publică se află o altă propunere legislativă, de data asta a PSD, cu același obiect: mandatele aleșilor locali să aibă 5 ani, nu 4 ani. Depusă anul trecut, ea modifica un articol din Legea administrației publice locale dar care a fost abrogat prin Codul Administrativ. Nu a mai ajuns niciodată la plen, deși aceasta are raport de respingere.

Vedeți cum își pasează mingea PSD și UDMR? Aceste partide țin cu dinții de actualele mandate și de cele viitoare, că nu au niciun interes să meargă în alegeri: s-ar alege cu mai puține mandate de aleși locali, căci românii s-au trezit! a scris senatorul USR pe pagina Facebook.

Potrivit acesteia, dacă inițiativa legislativă va fi adoptată de Senat, va fi extrem de dificilă organizarea alegerilor locale și generale în decursul aceluiași an:

PSD și „frații” săi UDMR și ALDE fug de alegeri ca dracul de tămâie. Vor să stea la cârma administrației publice locale cât de mult se poate. Dacă această inițiativă este adoptată, va deveni extrem de dificil de organizat alegeri locale și parlamentare în același an, miza inițială a anului 2020 înainte de pandemie, a completat Presadă.

*Facebook/FlorinaPresadă