USR nu susține moțiunea simplă împotriva ministrului Finanțelor, anunță Dan Barna

Uniunea Salvați România nu va vota moțiunea simplă inițiată de PSD împotriva ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat liderul formațiunii politice, Dan Barna, în ziua în care aceasta este dezbătută în plenul Camerei Deputaților.

Noi nu vom vota alături de PSD această moțiune, pentru simplul motiv că PSD chiar nu are căderea morală să se plângă, după ce a lăsat dezastru în finanțe și în administrarea țării, adică să vină acum PSD să ne dea lecții de moralitate economică e o bătaie de joc, fără doar și poate, a declarat acesta pentru RFI.

Președintele USR recunoaște însă că Executivul condus de Ludovic Orban nu a luat suficiente măsuri în contextul crizei sanitare și economice cauzate de coronavirus:

Aceasta e problema cea mai importantă. Dacă este să discutăm despre această criză, ea are două componente: componenta medicală (…) și zona economică, unde din păcate și acesta este cel mai mare eșec al Guvernului, zona economică, unde măsurile de sprijin pentru sectorul privat nu au apărut, sunt mai mult declarative, IMM Invest este un program foarte frumos, dar s-a născut gata mort. Nu doar că nu există o viziune și un plan, nici măsurile puține care sunt luate nu sunt aplicate, a precizat Barna.