Liderul USR Bucureşti, atac la PSD și PNL: „Au făcut tot ce au putut ca să apere şi să sporească pensiile speciale şi numărul celor care le iau”

Statul a cheltuit 2,45 de miliarde de lei pentru pensii speciale doar în primele trei luni ale acestui an, firmă liderul USR București, Claudiu Năsui, care critică partidele care s-au rotit la putere, PSD și PNL, pentru faptul că susțin existența acestor beneficii acordate „specialilor”.

De ce tolerăm asta? Din acelaşi motiv pentru care am tolerat zeci de ani pensiile speciale. Cele care au venit încet şi treptat, votate de toată vechea clasă politică. Toţi avem pensia de la stat calculată într-un fel, mai puţin unii speciali. Anii aceştia PSD şi PNL au făcut tot ce au putut ca să apere şi să sporească pensiile speciale şi numărul celor care le iau. Din 2016 şi până acum, s-au adăugat şi primarii, susține acesta pe Facebook.

Liderul USR susține acuză că statul tratează diferit cetățenii, cei din topul ierarhiei beneficiind de mai multe facilități decât „simplii contribuabili”:

În primele trei luni ale anului statul român a mai cheltuit 2.45 de miliarde de lei pentru pensii speciale. Vedem zilele astea că unii oameni mor cu zile în spitale insalubre de stat, pe când alţii, cu simptome uşoare, sunt duşi cu elicopterul sau ţinuţi în saloane de lux de către exact acelaşi stat. Faptul că statul tratează oamenii diferit este cunoscut de multă vreme. Cei care sunt în topul ierarhiei statului au un tratament mult mai bun din partea statului decât simplii contribuabili. Pe principiu cine împarte, parte îşi face. Doar că acum, în criza aceasta, parcă vedem şi mai clar cât de mare este această diferenţă de tratament, scrie Năsui.