Dan Barna, îngrijorat: Care ne sunt totuși prioritățile? Spitale sau bastoane?

Liderul USR, Dan Barna, critică președinția și guvernul liberal pentru susținerea unui proiect PSD prin care fondurile alocate Jandarmeriei cresc cu 40 de milioane de euro – bani ce trebuie împrumutați de țara noastră de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. În plină pandemie și în condițiile în care sistemul național de sănătate este într-o situație „deplorabilă”, autoritățile se împrumută pentru „gaze și bastoane”, adaugă Barna, care menționează că MAI nu a explicat de ce proiectul a fost o prioritate pentru Guvern.

Am fost azi singurul membru al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților care a votat împotriva unui acord de ratificare a unui împrumut de 40 de milioane de euro pentru Jandarmerie de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. În primul rând pe motive de oportunitate. (…) Într-o vreme în care descoperim încă o dată situația deplorabilă a sistemului de sănătate, statul român se împrumută ca să cumpere gaze și bastoane și să reabiliteze clădirile Jandarmeriei, când sunt sute de școli și spitale în risc seismic. Mai mult, Ministerul de Interne nici măcar nu s-a obosit să desemneze vreun reprezentant care să explice care este urgența în acest caz. Nu, nu voi susține așa ceva. Nici eu, nici USR, a scris liderul Uniunii Salvați România pe Facebook.

Faptul că președintele Klaus Iohannis și Executivul lui Ludovic Orban au trimis Parlamentului proiectul inițiat de social-democrați spre ratificare în plină pandemie este frapant, mai susține Dan Barna, care se întreabă care sunt prioritățile reale ale autorităților:

Înțeleg că acest demers a fost inițiat de domnul Teodorovici și de PSD și că prioritățile lor de tristă amintire pentru români (10 august…) nu se regăseau într-o logică a bunului simț, însă ce frapează este că în prezent președinția și guvernul au trimis acest acord spre ratificare Parlamentului și au făcut asta în martie și aprilie 2020, în plină pandemie!

În această perioadă care ne sunt totuși prioritățile ca țară? Cele declarate la televizor: spitale, sistem de sănătate, susținerea economiei, fiecare leu contează sau continuarea, cel puțin neoportună, a unor împrumuturi angajate de PSD pentru infrastructura jandarmeriei?, a încheiat acesta.