USR: Tăierile ilegale de păduri au loc cu buna știință a ministerului Mediului, cât timp autoritățile nu le stopează

Costel Alexe încearcă „din răsputeri” să-și ascundă fie incompetența, fie toleranța față de tăierile ilegale de păduri, acuză reprezentanții USR, care susțin că defrișările au loc cu știința ministerului Mediului, atâta vreme cât autoritățile nu iau măsurile necesare pentru stoparea acestora.

Ieri, l-am auzit deja cu toții pe ministrul Mediului spunând că tăierile care se fac în această perioadă nu merg la export. A dat asigurări că nu au loc tăieri ilegale, tot ce se taie este pentru uz intern. Afirmațiile sunt surprinzătoare în condițiile în care în urmă cu două zile, Ministrul declara într-un alt interviu că “numai ieri au fost prinse trei transporturi ilegale de lemn în județul Suceava”. La doar o zi distanță declarațiile s-au schimbat radical, de arată într-un mesaj publicat pe pagina Facebook a formațiunii politice.

„Plecăm de la premisa că domnul Costel Alexe are bunăvoința de a schimba situația începând de azi”, USR propune 3 soluții de stopare a tăierilor ilegale de păduri:

Echipajele de la Garda Forestieră să fie trimise la intrarea în păduri – este un nonsens să stea, împreună cu Poliția, pe marginea șoselelor.

Aplicația Inspectorul Pădurii trebuie promovată – oricine vede un camion de lemn poate să verifice legalitatea transportului online sau la 112.

Camerele de supraveghere din trafic integrate cu baza de avize de transport a lemnului – e cea mai simplă metodă de a avea verificări automate.

*Facebook Costel Alexe