Cioloș, pas lateral de USR: PLUS se pune la dispoziția Guvernului

E nevoie de o amânare a confruntărilor electorale și politicianiste, afirmă liderul PLUS, Dacian Cioloș, care a declarat că atât el, cât și partidul pe care-l conduce, vor intra într-un armistițiu politic până la depășirea crizei induse de epidemia de coronavirus.

Acum prioritatea e să sprijinim spitalele și instituțiile publice să facă față acestui tsunami care vine peste noi. Nu mai e nici suficient și nici productiv doar să arătăm cu degetul și să căutăm vinovați. E momentul să se renunțe acum la orice tentativă de a panica cetățenii din dorința de a fi doar vedete la televizor sau pe Facebook. (…) Nu vom mai face declarații politice. Intrăm într-un armistițiu total până la trecerea crizei în care ne găsim.

Cioloș a precizat, totodată, că se pune pe sine și pe cei 20.000 de membri ai partidului PLUS la dispoziția guvernului și a ministerelor, „dacă vor avea nevoie de noi, indiferent dacă asumăm sau nu funcții sau alături de administrația locală, acolo unde va fi nevoie” – interesant, fără a pomeni de USR-ul condus de Dan Barna, partenerul Alianței 2020.

Vrem să fim alături de instituțiile statului român și de eforturile pe care le au de făcut. O să susținem președinția, guvernul, autoritățile locale să traverseze cu efecte cât mai mici criza asta de proporții. (…) Mă pun pe mine și pe toți colegii mei, cei 20.000 membri PLUS, la dispoziția autorităților române. Sunt oameni cu experiență, unii dintre ei chiar cu experiență guvernamentală, care o să fie la dispoziția Guvernului să ajute în domenii importante acum, precum: sănătate, economie, social, agricultură sau acolo unde e nevoie.

*Captură video YouTube PLUS