Klaus Iohannis lansează un apel către români: Să fim responsabili

Țara noastră trece, alături de întreaga lume, prin momente de cumpănă, afirmă președintele Klaus Iohannis, care face un apel la grijă și responsabilitate către toți românii, cărora le reamintește de importanța distanțării sociale în contextul epidemiei de coronavirus:

Într-o cumplită ironie a sorții, a-i ajuta pe ceilalți înseamnă astăzi și în săptămânile care vor veni a sta departe de ei. (…) Menținerea distanțării sociale este calea care ne va scoate la lumină după această incredibil de dificilă perioadă. (…) Trăim momente de cumpănă pentru întreaga omenire, pe care nici unul dintre noi nu le-ar fi crezut posibile. Urmează săptămâni critice, care vor pune la grea încercare toate capacitățile statului, dar și rezistența noastră morală și emoțională. Acum este momentul să fim puternici și solidari. Depinde de noi, de modul în care înțelegem să ne respectăm și să-i înțelegem pe ceilalți, să depășim cu bine această criză care nu afectează doar România, ci întreaga lume, a afirmat Klaus Iohannis într-o declarație de presă susținută astăzi.

Președintele lansează, totodată, un îndemn la solidaritate, precizând că trebuie să avem grijă unii de alții:

În aceste zile și în lunile care urmează solidaritatea trebuie să fie realitatea noastră de zi cu zi (…) Adevărata forță a unei națiuni este capacitatea de a avea grijă unii de alții, de a nu abandona pe nimeni. Procedând responsabil, respectând cu strictețe regulile și recomandările autorităților câștigăm timp prețios și ajutăm sistemul medical să-i poată trata pe cei infectați. Stând acasă îi ajutăm pe medicii noștri să le ofere asistență celor care au reală nevoie de îngrijire – să nu le îngreunăm și mai mult munca celor pe umerii cărora stă, în aceste clipe critice, o presiune uriașă.

Fiecare zi în care, prin comportamentul și atitudinea noastră, am contribuit la limitarea răspândirii infecției este o zi mai aproape de momentul în care ne vom relua cu toții activitățile cărora le ducem lipsă acum, iar afacerile blocate acum se vor putea redeschide, a adăugat președintele.