Dacian Cioloș, nemulțumit: Cred că nu trebuie să ne fie teamă să luăm măsuri foarte ferme şi drastice acum

România are nevoie de acțiuni clare și ferme în criza sanitară și socio-economică în care ne aflăm, afirmă Dacian Cioloș, președintele PLUS, care susține că Executivul trebuie să fie mai ferm în deciziile pe care le ia și să le explice corect populației.

Suntem într-o criză contra cronometru cu această pandemie şi avem nevoie, în momentul de faţă, de decizii şi acţiuni clare şi ferme care să poată să fie decisive în criza sanitară şi socio-economică pe care deja o simţim (…) Guvernul are responsabilitatea principală şi trebuie să folosească toate forţele din societate – politic, administrativ, toţi cei cu notorietate şi anumită legitimitate publică trebuie folosiţi în a transmite şi explica aceste mesaje. Asta înseamnă că atunci când iei o decizie prin ordonanţă militară nu spui că recomanzi anumite lucruri, ci trebuie să fie foarte clar pentru cetăţenii României ce anume este obligatoriu şi ce nu, în ce condiţii se aplică obligativitatea respectivă, cine o verifică şi care sunt consecinţele. Aceste măsuri trebuie să fie foarte clar explicate, asumate de către toţi care au un rol în această societate, a declarat președintele PLUS.

Cioloș susține că, deși măsurile luate de Guvern sunt bune, este nevoie de mai multă fermitate și mai multă claritate în modul în care acestea se aplică.

Măsurile care se iau sunt bune, dar trebuie mai multă fermitate, trebuie mai multă claritate în modul în care ele se aplică şi cred că nu trebuie să ne fie teamă să luăm măsuri foarte ferme şi drastice acum, a completat acesta.