Ministrul Finanțelor: Există varianta amânării impozitului pe venit pentru persoane fizice

Veste bună pentru contribuabili: Guvernul analizează posibilitatea amânării plății impozitului pe venit pentru persoane fizice, pe lângă măsurile fiscale deja anunțate în contextul situației economice complicate generate de coronavirus, precum prelungirea termenului pentru depunerea declarațiilor (impozite locale și declarații de venit), oprirea popririlor pe conturi și limitarea executărilor silite sau returnarea TVA-ului către companii.

Ne uităm și la măsuri în ceea ce privește impozitul pe venit pentru persoane fizice și astăzi se va definitiva și această măsură, vedem cum va fi ea la final. Sunt mai multe variante. Există varianta să amânăm pentru două luni de zile plata impozitului pe venit pentru persoane fizice, dar pentru anumite sectoare, nu pentru toată lumea, acolo unde sunt probleme. Sunt mai multe variante, discutăm cu oamenii de afaceri și vedem care este cea mai bună variantă în acest moment. Trebuie să ne gândim că nu știm cât va dura această stare și trebuie să dozăm oarecum eforturile, nu vrem să luăm toate măsurile acum și apoi să rămânem fără a avea resurse în perioada următoare, a declarat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, pentru RFI.

În ce privește sectoarele economice care întâmpină deja probleme din cauza COVID-19, Cîțu a precizat că stabilirea acestora va fi făcută pe baza unor criterii precum scăderea comenzilor sau a cifrei de afaceri.