USR a întors armele împotriva liberalilor / Barna: Președintele Iohannis și PNL au arătat astăzi că preocuparea este tot acest joc meschin și ridicol politicianist

Președintele Klaus Iohannis și PNL sunt interesați doar de calcule politice, a afirmat Dan Barna după anunțul de retragere a premierului desemnat Florin Cîțu. Liderul USR se întreabă ce trebuie să se întâmple în România pentru ca oamenii politici să renunțe la calculele electorale în favoarea intereselor românilor:

Întreaga Românie este disperată de riscul coronavirus, iar Parlamentul României, președintele Iohannis și PNL au arătat astăzi că preocuparea este tot acest joc meschin și ridicol politicianist de a muta poziții și a-și asigura niște voturi potențiale. Este ceva rușinos ceea ce s-a întâmplat astăzi și este ceva ce ne lasă un gust foarte amar legat de cât de solidari și responsabili putem fi în fața acestei crize, în condițiile în care astăzi toată România se uita la noi.

Barna acuză existența unui „blat ordinar” și afirmă că Alianța USR-PLUS îl va susține în continuare premier pe Dacian Cioloș:

Nu toată clasa politică este în acest blat ordinar pe care tocmai l-am văzut astăzi. Alianța USR-PLUS are propuneri de premier (…) Dacian Cioloș. Vom face tot ce depinde de noi în zilele următoare pentru a ieși din această criză în care vechea clasă politică insistă să țină România, insistă cu iresponsabilitate în acest moment.

Vine o molimă peste România și în continuare facem aceste jocuri de mișto pe care le-am văzut – un premier desemnat care avea voturile în Parlament, cu câteva minute se duce și își depune mandatul. Suntem, n-am nicio îndoială, din nou pe burtierele Europei.