USR dă semne că va învesti guvernul lui Cîțu / Drulă: „Să ne concentrăm pe învestirea unui Guvern cu puteri depline”

În prezent, USR înclină spre varianta susținerii guvernului Florin Cîțu, a declarat astăzi la Parament deputatul USR, Cătălin Drulă. Acesta a făcut un apel de responsabilitate la partidele politice din România, cărora le-a transmis că trebuie să înceteze cu „calculele strict electorale” în perspectiva crizei de sănătate publică declanșate de coronavirus.

USR consideră că România nu-şi poate permite să aibă o criză politică suprapusă peste criza de sănătate pe care o traversăm în acest moment şi care pare să se adâncească. Din acest motiv, facem apel care toate partidele să dea dovadă de responsabilitate în această perioadă, să înceteze cu calculele strict electorale, cu combinaţiile privind ziua votului şi altfel de voturi contra naturii în Parlament. Să ne concentrăm pe învestirea unui Guvern cu puteri depline. Avem nevoie de un Guvern stabil pentru a traversa această perioadă de criză de sănătate publică şi o perioadă care, din păcate, ar putea aduce şi probleme economice, a declarat Cătălin Drulă.

Contra firii este și posibilitatea ca PNL să nu-și voteze propriul Guvern, a adăugat deputatul USR, precizând că, în acest moment, „întrebarea reală care se pune este dacă PNL îşi va vota propriul Guvern sau nu”:

Întrebarea reală care se pune este dacă PNL îşi va vota propriul Guvern sau nu. Nu avem şi n-am văzut în spaţiul public din partea conducerii PNL o afirmaţie clară în acest sens. Este total contra firii să nu-ţi votezi propriul Guvern, în special având în vedere decizia CCR şi având în vedere criza de sănătate publică. Aşteptăm responsabilitate de la PNL, de la preşedintele Iohannis şi să ne mişcăm repede întreaga clasă politică către rezolvarea crizei pe care o traversăm, a adăugat acesta.