USR vrea să intre la guvernare

USR și-a exprimat nu doar disponibilitatea, ci și dorința de a intra la guvernare dacă negocierile care se poartă în prezent vor duce la constituirea unei majorități în Parlament, a declarat astăzi Dan Barna, președintele USR, după încheierea consultărilor de la Cotroceni.

Ceea ce se întâmplă în momentul de față în România este o criză politică reală și acută care dovedește că soluția pe care președintele a susținut-o, aceea de a crede că PNL poate să rezolve singur la guvernare și în Parlament, s-a dovedit o soluție care nu a funcționat.

În momentul de față este nevoie de o colaborare onestă și consistentă mai largă pentru a putea scoate România din criză, din această perspectivă USR și-a exprimat foarte clar disponibilitatea și dorința de a participa la guvernare în măsura în care se va constitui o majoritate necesară în Parlament, vorbim de o participare la guvernare asumată, cu miniștri, o participare în care să putem să implementăm politicile pe care USR și alianța USR-PLUS le susțin în spațiul public, a declarat Dan Barna.

Liderul USR a condiționat participarea la guvernare a USR de revenirea la alegerea primarilor în două tururi, ca obiectiv asumat al viitorului guvern.

L-am propus pe Dacian Cioloș pentru poziția de premier. (…) Dacă se constituie o majoritate, USR vrea să facă parte din guvernare și vom contribui la acea majoritate, bineînțeles niciodată cu PSD, a adăugat președintele Uniunii.