Barna: USR-PLUS îl propune premier pe Dacian Cioloș

Alianța USR-PLUS îl va propune premier pe Dacian Cioloș, a declarat liderul USR, Dan Barna, după ce Ludovic Orban a anunțat că-și depune mandatul de premier desemnat.

Ne-am exprimat disponibilitatea de a participa la guvernare. Suntem gata să participăm la guvernare, să ne asumăm proiectele importante de care lumea are nevoie, a precizat Barna pentru postul Digi24.

Potrivit acestuia, cea mai bună opțiune pentru România rămân alegerile anticipate, chiar dacă șansele ca acestea să fie organizate sunt foarte scăzute.

Anterior, liderul PLUS, Dacian Cioloș, afirmase într-un post Facebook că „o desemnare a unui nou prim-ministru în următoarele câteva zile ne-ar readuce pe drumul corect” și că e gata să meargă în Parlament cu o echipă de guvernare.

Dacă este nevoie de desemnarea unui prim-ministru care chiar să încerce să construiască o majoritate, deși șansele sunt infime, atunci așa să fie. Suntem gata să mergem în Parlament și să prezentăm programul și echipa noastră de guvernare, singuri sau într-o alianță. Dacă vom reuși, vom guverna, dacă nu, va fi făcut un nou pas către anticipate. Important este să nu rămânem blocați în nehotărârea actuală a altor actori politici. În astfel de crize, este nevoie de oameni hotărâți, a precizat acesta.

În această seară, președintele Klaus Iohannis a anunțat de la Cotroceni că premierul desemnat și-a depus mandatul și că va chema mâine toate partidele la consultări.

*Sursă imagine: Facebook Alianța USR-PLUS