Orban, deranjat de „atitudinea” USR: „Umăr la umăr alături de PSD”

Premierul interimar Ludovic Orban este deranjat de atitudinea din ultima vreme a USR, care îi critică pe liberali. Potrivit acestuia, Uniunea este acum „umăr la umăr alături de PSD”.

Mă mâhnește atitudinea pe care o au în ultima perioadă. N-am răspuns, nu voi răspunde în niciun fel acestor atitudini pe care nu le consider normale, cu atât mai mult cu cât partenerii de la USR știu foarte bine că gândirea pe care o avem este aceea de a avea un proiect comun de guvernare și nu cred că face bine pentru coeziunea forțelor democratice, pro democrație, pro orientare euro-atlantică nu cred că face bine această atitudine pe care o au, care practic îi plasează umăr la umăr alături de PSD, a afirmat premierul interimar.

În ce privește modul în care se vor raporta liberalii la noua conduită a celor de la USR, Ludovic Orban a precizat că aceștia sunt în continuare „parteneri dezirabili”, dar doar dacă nu continuă să critice liberalii.

O atitudine de dialog, de cooperare. Eu le-am solicitat colegilor mei să nu răspundă la niciun fel de atac. Sigur, să furnizeze informațiile obiective, pentru că din păcate multe critici nu au nicio legătură cu realitatea, sunt critici nedrepte în raport cu ceea ce am făcut, pentru că din punctul nostru de vedere sunt parteneri dezirabili, dacă nu se mențin pe această linie care după părerea mea nici nu le face bine, a precizat Orban.