Barna: PSD și PNL vor să scoată Alianța USR-PLUS din peisaj

Revenirea la alegerea primarilor în două tururi, promisă de PNL Uniunii Salvați România la schimb pentru susținerea Guvernului Orban, este o perspectivă tot mai îndepărtată, iar anticipatele sunt un „ghici”, a declarat liderul USR, Dan Barna, nemulțumit de faptul că liberalii nu s-au ținut de cuvânt.

Întrebat dacă există un blat între PSD și PNL, acesta a răspuns:

Cui profită să nu ai nici anticipate, nici primari în două tururi? Cel mai mult PSD și într-o măsură PNL. Și atunci vă întreb: e sau nu blat? Constat că obiectivele pe care le-am agreat nu au fost realizate. Aceste obiective erau importante pentru România. Singurele lucruri pe care le-am negociat cu premierul Orban erau acele obiective care nu erau în beneficiul USR, erau obiective pentru a ieși din această criză, or acestea nu s-au întâmplat. Modalitatea în care cele mai importante obiective nu se întâmplă sugerează acest lucru și dacă ne întrebăm cui profită, vedem aceste două partide care vor să scoată Alianța USR-Plus din peisaj, a declarat acesta pentru Digi24.

Liderul USR a adăugat că anticipatele sunt singura soluție de ieșire din criză, precizând că, la rândul său, și Constituția trebuie schimbată „fiindcă este ca o haină veche care e ruptă la coate şi scurtă la mâneci, care nu mai cuprinde realitatea actuală a României”.