USR-PLUS e gata să intre la guvernare

USR-PLUS este gata să intre la guvernare, a anunțat în această seară liderul USR, Dan Barna, la scurt timp după declarațiile președintelui Klaus Iohannis, care a invitat partidele parlamentare la consultări.

Deși se declară în favoarea dizvolvării actualului Parlament și organizării de alegeri anticipate, Alianța USR-PLUS va participa cu miniștri într-un nou guvern, în cazul în care nu se va alcătui o majoritate în favoarea anticipatelor.

USR susține dizolvarea acestui parlament și organizarea de alegeri anticipate. Actualul Parlament, dominat de o majoritate toxică, și-a dovedit limitele. România nu poate merge înainte cu el.

Am luat act de afirmațiile Președintelui României din această seară privind o posibilă nouă formulă guvernamentală în cazul în care nu se găsește majoritatea pentru anticipate. Mâine, la consultările de la Cotroceni, delegația USR îi va comunica șefului statului faptul că Alianța USR-PLUS este pregătită să participe, cu miniștri, la o guvernare al cărei prim obiectiv să fie adoptarea unei ordonanțe de urgență care să instituie revenirea la alegerile de primari în două tururi.

Acest scenariu este valabil doar în situația în care majoritatea de sorginte pesedistă din parlament va face imposibilă organizarea anticipatelor. Reamintesc că Alianța USR PLUS are o propunere de premier în persoana lui Dacian Cioloș. Avem, de asemenea, oameni competenți pentru posturile de miniștri dintr-un viitor guvern. #FărăBaroniLocali, a scris Dan Barna pe Facebook.