Ionuț Moșteanu (USR), despre asumarea pe alegerea primarilor: Nu plec după fente PNL

„Nu plec după fente PNL așa cum nu am plecat după fentele PSD”, a declarat deputatul USR Ionuț Moșteanu, susținând că nu crede în intenția PNL de a trece cu bine proiectul de asumare a răspunderii pentru alegerile primarilor în două tururi.

Acesta precizează că, dacă liberalii ar fi dorit într-adevăr alegeri de primari în două tururi, ar fi optat pentru varianta unei Ordonanțe de Urgență în locul asumării răspunderii Guvernului în Parlament.

(…) avem o asumare a răspunderii și o moțiune care probabil va trece (PSD+ UDMR + 5 rătăciți, minorități sau ProRo). În scenariul ăsta nu o să mai avem primari în două tururi și începe mecanismul pentru anticipate. PNL o să zică ”eu am vrut primari în două tururi dar nu mă lasă oamenii răi”. De fapt nu vor nici primarii lor, a scris acesta pe pagina Facebook.

Potrivit deputatului USR, Partidul Național Liberal oferă, prin strategia aleasă, încă o șansă PSD-ului de a rămâne la putere în primăriile din țară.

Estimarea mea, deși mi-aș dori foarte tare să mă înșel, e că vom rămâne cu alegeri de primari într-un tur și cu o criză guvernamentală. Și uite așa, în loc să îngroape PSD, PNL-ul le mai dă o șansă. În 2 tururi PSD pierdea toate orașele și le dispărea principala sursă de putere politică, a completat acesta.

*Sursă foto: facebook.com/imosteanu.public