Barna, despre asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi: Democrația începe de la firul ierbii și e esențial să nu îi punem piedici

Liderul USR, Dan Barna, a salutat decizia de astăzi a prim-ministrului Ludovic Orban, care a anunțat la începutul ședinței de Guvern că Executivul își va asuma răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi. Potrivit acestuia, Cabinetul Orban a îndeplinit „încă un obiectiv major din Acordul USR cu Guvernul”.

Salut decizia guvernului de a-și angaja răspunderea pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi (…) aceasta a fost una dintre principalele condiții în baza cărora cabinetul actual a primit voturile noastre la învestitură, a precizat președintele USR pe Facebook.

Dan Barna a anunțat, totodată, că partidul pe care-l conduce nu va sprijini o eventuală moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, pe care social democrații au anunțat deja că vor să o declanșeze:

(…) democrația începe de la firul ierbii și e esențial să nu îi punem piedici. E o lecție pe care trebuie să o învățăm cu toții din ce s-a întâmplat în acești ani. (…) PSD și alți adversari ai democrației să nu își facă iluzii. Nu vom sprijini nicio moțiune sau orice altă acțiune menită să oprească cetățenii din a-și alege primari legitimi, a completat liderul USR.