Vicepreședintele USR îl acuză pe Klaus Iohannis de populism și iresponsabilitate

Prin promulgarea legii privind dublarea alocațiilor pentru copii, Klaus Iohannis a pus pe primul loc imaginea sa și lupta dintre Cotroceni și Palatul Victoria, afirmă Cătălin Drulă, vicepreședintele USR, care-l acuză pe președinte de populism și iresponsabilitate.

Klaus Iohannis i-a pasat lui Ludovic Orban cartoful fierbinte. Care nu este nemeritat: PNL a început acest ciclu al populismului acum 1 an. Acum primește înapoi roadele – dublarea dublării. Președintele putea și trebuia să ceară Parlamentului reexaminarea legii. Este rolul său constituțional. Avea motive suficiente, printre care identificarea surselor de finanțare pentru impactul bugetar de 6 miliarde de lei. Sau putea ridica dubii despre eficiența acestei măsuri ca politică socială, a adăugat Cătălin Drulă pe pagina Facebook.

Potrivit vicepreședintelui USR, o politică de centru-dreapta modernă ar fi trebuit să direcționeze resursele bugetare către „cei care au cu adevărat nevoie”.

Am fi putut crește semnificativ cuantumul ASF (Alocația pentru Susținerea Familiei, n.r.) și chiar să-i ajutăm pe acești oameni care au realmente nevoie. Suma primită de aceste familii ar fi putut fi de 2-3-4 ori mai mare decât cea din dublarea alocațiilor, iar impactul bugetar per total să fie de 2-3-4 ori mai mic. (…) Dar e mai simplu să faci “trolling” cu bugetul țării și să dai dublu la populism. Atâta poate vechea clasă politică a României, a încheiat Drulă.