Victor Ponta susține că, de fapt, PNL nu-și dorește alegeri în două tururi

Alegerea primarilor în două tururi este un sistem normal de vot, a declarat Victor Ponta după ședința Biroului Executiv ProRomânia, precizând însă că, în ciuda acestui fapt, nici PSD, nici PNL nu-și doresc să revină la acest tip de scrutin.

Am susţinut şi susţinem în continuare că un sistem normal de vot la alegeri este la primari cu două tururi, iar la consiliul judeţean – preşedinte ales dintre consilieri pentru a nu mai schimba, crea sau institui baroni locali. Nu s-a dorit acest lucru de către PNL anul trecut, când se putea face. Acum, nu ştiu dacă vor sau nu să facă, însă mi-e foarte clar că PNL a făcut un calcul strict politic. Acum, au ei Ministerul Dezvoltării, au ei bani, primarii PSD probabil mulţi o să plece la PNL şi atunci nu mai vor în două tururi, a afirmat Ponta.

Potrivit liderului ProRomânia, sistemul de vot în două tururi dezavantajează partidele mari precum PSD și PNL, care ar pierde primării în favoarea formațiunilor politice mai mici, ca ProRomânia sau USR.

Cred că ar fi un sistem bun, dar nu cred că se va mai aplica pentru că PNL, ca şi PSD, nu îşi doresc acest lucru, a adăugat acesta.