Cum vrea PSD să se răzbune pe liberali: Propune dublarea alocației copiilor

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a declarat azi că social democrații vor depune un amendament pe legea privind bugetul statului pe anul 2020, astfel încât alocațiile copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani să fie dublate. În cazul în care Guvernul își va asuma răspunderea pe legea bugetului de stat care nu va mai trece astfel prin Parlament, social democrații vor propune o lege de modificare a acesteia.

Deja am hotărât să venim cu o lege sau un amendament prin care se dublează alocațiile copiilor, deoarece anul trecut l-a făcut și PNL, și nu cred că au ceva împotrivă să facă același lucru și anul acesta. PSD consideră că, în prezent, alocațiile copiilor sunt prea mici, a afirmat Marcel Ciolacu după ce premierul Ludovic Orban a anunțat în plenul Parlamentului că bugetul pentru anul viitor nu mai suportă cheltuieli suplimentare.

Reamintim că Parlamentul a aprobat, la începutul acestui an, creșterea alocațiilor pentru copii de la 84 la 150 de lei în urma unui amendament propus de deputatul PNL Robert Sighiartău. Pentru a fi posibilă, PSD a crescut deficitul bugetului de stat de la 2,55% la 2,76% din PIB.

*Facebook Marcel Ciolacu