Știri PNL Politică Social USR

USR, dispută cu PNL pe tema pensiilor speciale

Deputatul USR Claudiu Năsui a criticat decizia PNL de a desființa pensiile speciale cu excepția celor primite de militari și magistrați, dat fiind că măsura propusă de liberali nu ar produce, în fapt, nicio schimbare. Motivul? Pensiile alocate militarilor și magistraților însumează 97% din totalul pensiilor speciale:

E bine să lucrăm pe cifre când facem legi. Luând cifrele pe 2018, militarii, unde sunt asimilați și polițiști și angajați ai serviciilor de informații, reprezintă 90% din totalul pensiilor speciale. Tot în 2018, magistrații au reprezentat 7% din totalul pensiilor speciale. Ce ar însemna să desființăm pensiile speciale pentru toți mai puțin militari și magistrați? Ar însemna să desființăm pensiile speciale pentru toți, mai puțin 97%. Oare dacă tăiem toate pensiile speciale mai puțin 97% dintre ele, se mai cheamă că tăiem pensiile speciale?, a scris Năsui pe Facebook.