Parlamentul fuge de eliminarea pensiei speciale. USR acuză IPOCRIZIE

Uniunea Salvați România acuză parlamentarii români de ipocrizie, pentru că aceștia par să fugă de votul pe eliminarea pensiilor speciale, propusă într-un act normativ încă de acum 2 ani de către USR.

Azi putea fi o zi mare pentru democrația și echitatea din România, dar parlamentarii au amânat votul pentru legea USR privind eliminarea pensiilor speciale. Proiectul a fost pe ordinea de zi pentru vot, dar aleșii de la tribuna Parlamentului au trecut peste el, fără dezbatere sau măcar o explicație pentru amânare, se arată într-un mesaj publicat pe pagina Facebook a formațiunii politice.

Potrivit sursei citate, pensiile speciale, „o animalie a sistemului pesedist și o recompensă pentru anumite categorii profesionale”, costă România 9 miliarde de lei anual.

USR consideră că toți românii trebuie să fie tratați la fel de către stat. (…) Proiectul propune desființarea pensiilor speciale pentru 7 categorii profesionale: parlamentari, funcționarii parlamentari, judecătorii Curții Constituționale, corpul diplomatic și consular, angajații Curții de Conturi, personalul aeronautic civil navigant profesionist și personalul auxiliar al instanțelor și al parchetelor. În plus, vor fi plafonate pensiile magistraților și pensiile militare, transmit membrii USR.