Andrei Caramitru, USR: „Suntem cam la 3% să aruncăm PSD la gunoiul istoriei”

Dan Barna e la distanță de doar 3% de candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, arată un sondaj intern USR citat de G4Media. Astfel, dacă Dăncilă ar obține 23,4% din voturi la scrutinul prezidențial, candidatul USR, Dan Barna, ar avea un scor de 18,5% (în scădere cu puțin peste un punct procentual după moțiunea de cenzură și după lansarea anchetei RISE Project).

Andrei Caramitru, membru al Comisiei de Politici Publice responsabile pentru dezvoltarea programului de guvernare al Alianței 2020 afirmă că, incluzând voturile din Diaspora, Barna se află în prezent chiar în ceafa candidatului PSD:

Suntem cam la 3% sa aruncăm PSD la gunoiul istoriei (și asta e după atacul din ultima săptămână care nu prea le-a reușit). PSD nu trebuie să intre în turul 2 – unde cineva ca Vasilica nu are ce căuta. (…) Sondajul e fără Diaspora, de unde se adaugă aproximativ 2% la Barna/USR vs PSD în scorul final, scrie Caramitru pe Facebook.

Potrivit sondajului intern USR realizat între 15 și 23 octombrie, Klaus Iohannis ar trece de primul tur al prezidențialelor cu un scor de 39% (în scădere de la 40,5%), acesta fiind urmat de Viorica Dăncilă, cu 23,4% (de la 21,4%), Dan Barna, cu 18,5% (de la 19,7%), Mircea Diaconu, cu 8% (cu o creștere de 0,4 puncte procentuale), Kelemen Hunor (3,9%) și Theodor Paleologu (3,8%).