Proiect de Președinte: Planul lui Barna pentru Cotroceni

Dan Barna a prezentat la finalul acestei săptămâni planul său electoral pentru campania prezidențială care a început pe 12 octombrie. Acesta, potrivit liderului USR, definește liniile și direcțiile fundamental necesare pentru România, fiindcă „așa nu se mai poate”. Reforma pentru Cotroceni, gândită pornind de la prioritățile #DanBarnaPreședinte, include 10 proiecte care să scoată țara noastră din „cercul vicios al sărăciei și corupției”.

Pe scurt, Dan Barna propune o reformă constituțională în care rolul președintelui să fie mai activ și consistent, relevant pentru România, dar și includerea inițiativei „Fără penali în funcții publice” în textul Constituției. Alte măsuri din cadrul programului pentru reforma statului vizează educația, sănătatea, infrastructura, economia, mediul, domeniul social, politica externă și afacerile europene, apărarea și ordinea publică.

E ușor să faci promisiuni. Adevărata provocare este să faci reformele necesare pentru a dezvolta țara și pentru a crește calitatea vieții tuturor Românilor, a scris Dan Barna într-o postare Facebook.

*Facebook Dan Barna