Dan Barna: Viorica Dăncilă nu poate să rămână prim-ministru

Președintele USR Dan Barna a criticat puternic declarațiile de ieri ale premierului surprinse într-o înregistrare apărută în presă, potrivit cărora miza moțiunii de cenzură stă în Justiție.

În opinia lui Barna, premierul a amenințat cu dosare penale membrii PSD, cărora le-a explicat cum va folosi aceasta Justiția împotriva colegilor care votează moțiunea Opoziției.

Acest premier este Viorica Dăncilă și nu poate să rămână prim-ministru al României. În orice țară din lume, după apariția publică a unor asemenea discuții secrete din ședința de partid, prim ministrul ar fi obligat să-și dea demisia, a scris Dan Barna într-o postare Facebook.

Viorica Dăncilă e „însuși sistemul profund corupt care, de 30 de ani, condamnă milioane de români la o viață departe de copiii lor”, a adăugat liderul USR, precizând că din cauza acestui sistem a intrat în politică.

Este ceea ce vrem să schimbăm și împotriva lui am luptat trei ani în Parlament. Împreună cu colegii din USR, am amânat, cât și cum am putut, legile care subordonau justiția PSD. Am reușit să blocăm legile penale care favorizează infractorii. Am strâns peste un milion de semnături ca să introducem în Constituția României interdicția ca hoții, corupții, violatorii și criminalii să ajungă primari, parlamentari sau chiar președinți ai țării. Acum le e frică de noi, a adăugat acesta.