PSD, sub tirul criticilor Opoziției după ședința din Parlament

Stelian Ion (USR), Raluca Turcan (PNL) și Marius Pașcan (PMP) au acuzat astăzi PSD și conducerea Camerei Deputaților de abuz în serviciu și de apărarea „infractorului” Octavian Goga, după ce președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a suspendat ședința de vacantare a mandatului de deputat al acestuia în lipsă de cvorum, raportează Agerpres.

Potrivit liderului USR Dan Barna, ședința a fost suspendată deși sala era plină, pentru ca PSD, prin împiedicarea ocupării locului de un deputat PMP, să-și poată salva un vot pentru moțiune.

Și Stelian Ion a reacționat la întâmplările de astăzi din Parlament, afirmând că social democrații se agață, din disperare, de fiecare vot pentru moțiunea de cenzură:

Este o faptă penală din partea actualei conduceri a Camerei Deputaţilor, este un abuz în serviciu. (…) Parlamentarii nu sunt deasupra legii. Locul de deputat trebuia vacantat. Acum a ieşit la lumina rampei această chestiune cu atât mai mult cu cât miza unui singur vot devine din ce în ce mai clară – e vorba de căderea Guvernului. (…) Vor fi cât de curând un partid de opoziţie”, a declarat Stelian Ion.

La rândul său, Raluca Turcan a spus că ceea ce s-a întâmplat astăzi este o mostră a modului în care social democrații au confiscat Parlamentul pe persoană fizică pentru a favoriza infractorii.

Astăzi, în văzul tuturor, am primit dovada modului în care infractorii sunt protejaţi prin abuz în Camera Deputaţilor. Este o ultimă dovadă că ceea ce a creat Liviu Dragnea se perpetuează, indiferent de numele celor care acum conduc această instituţie, s-a creat un sistem, un mod de decizie politică în favoarea persoanelor cu condamnare definitivă, adică infractori dovediţi, a precizat aceasta.

Deputatul PMP Marius Pașcan a vorbit, în schimb, despre faptul că Octavian Goga ocupă poziția unui deputat PMP care este împiedicat de peste un an să-și exercite mandatul.

Aceleaşi metehne pe care le-a impus Liviu Dragnea dintr-o majoritate toxică a votului continuă şi azi şi fac scut în jurul infractorilor, neînvăţând nimic din lecţia pe care au primit-o şi legal şi moral de la instanţă şi poporul român. (…) Vom face tot ce ne stă în putinţă ca joi, la moţiunea de cenzură, să votăm astfel încât să cadă acest Guvern toxic pentru România şi pentru ceea ce ne aşteaptă în viitor, într-o perioadă de gravă criză care se află la răspântiile ţării noastre