Barna: Vom vota împotriva Vioricăi Dăncilă, dar nu o să votăm niciodată pentru alt guvern compus din oamenii care ne-au adus în situația de azi

Pe fondul unui entuziasm tot mai vizibil al liderului Pro România, Victor Ponta, care a declarat azi că vrea să refacă majoritatea de stânga cu voturile PSD-ALDE-Pro România după moțiunea de cenzură, Dan Barna a reacționat puternic la posibilitatea de a sprijini un astfel de guvern. Astfel, deși votează pentru căderea actualului Executiv, USR nu va susține un nou guvern compus din „oamenii care ne-au adus în situația de azi”, a transmis liderul USR într-un post Facebook:

Vreau să fie foarte clar: vom vota împotriva Vioricăi Dăncilă premierul-calamitate. Vom vota împotriva ei și a cabinetului dezastruos pe care îl conduce. Cu cât pleacă mai repede, cu atât mai bine. Dar nu o să votăm niciodată pentru alt guvern compus din oamenii care ne-au adus în situația de azi.

Potrivit acestuia, soluția pentru crearea unui guvern legitim sunt anticipatele. În acest sens, pașii care trebuie făcuți post-moțiune de cenzură sunt cei din logica anticipatelor.