Cioloș, după respingerea Rovanei Plumb: Voi fi împotriva oricărui incompetent și cu probleme de integritate

Liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European a declarat astăzi la Bruxelles că nu va accepta nicio persoană cu probleme de integritate pentru funcția de comisar european, oricare ar fi naționalitatea sa. Acesta a precizat, în cazul respingerii Rovanei Plumb în comisia JURI pentru un conflict de interese, că nu este despre o bătălie a românilor contra românilor, ci despre responsabilitatea sa în Parlamentul European.

Voi fi împotriva oricărui incompetent și cu probleme de integritate, indiferent de naționalitatea lui. (…) Nu-i vorba de o bătălie a românilor contra altora, dar eu nu vreau să-mi fie rușine, că am o responsabilitate ca român în Parlamentul ăsta, a precizat Dacian Cioloș.

Potrivit acestuia, PSD o pune în dificultate pe Ursula von der Leyen, președintele ales al Comisiei Europene, ca și întregul Parlament European.

PSD pune în dificultate și președinta Comisiei Europene, și Parlamentul European pentru că nu ne putem juca cu competențele. Uitați-vă, comisari care au fost audiați până acum cărora li se cer informații suplimentare, or să fie la unii amânări sau o a doua audiere”, a adăugat liderul Renew Europe.